Modernizarea drumului județean DJ 107M, realizată în proporție de peste 60%

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Modernizarea drumului județean DJ 107M, realizată în proporție de peste 60%

 

Lucrările  de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107M, derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, au depășit stadiul fizic de 60%.

Acestea vizează un sector în lungime de 42 de kilometri și traversează localitățile Luna de Sus, Vlaha, Săvădisla, Lita, Liteni, Săcel, Băișoara, Iara, Surduc, Buru, până la limita cu județul Alba.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: Am solicitat constructorilor menținerea unui ritm susținut al lucrărilor ce vizează modernizarea DJ 107M, unul dintre cele mai lungi drumuri județene ale Clujului. Finalizarea la termenul stabilit este importantă atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care ne vizitează zona montană, întrucât acest drum asigură o legătură directă între DN 1 (E60) și DN 75 care facilitează accesul spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor (DN 1), respectiv spre județul Alba (DN 75). De asemenea, acest drum județean permite accesul spre unele dintre cele mai pitoreşti zone turistice montane din judeţul Cluj, respectiv Valea Ierii și Băișoara.”

                                                                                                                                                          

În ceea ce privește stadiul operațiunilor, tronsonul situat între kilometrul 15+000 și kilometrul 42+000 se prezintă la nivel de strat de uzură, urmare a  așternerii celor două straturi de asfalt – binder și strat de uzură, cu excepția localităților Lita și Liteni unde, momentan, se execută alte tipuri de lucrări. Se impune a fi precizat faptul că pe raza localităților Săcel, Băișoara, Iara, Surduc și Buru lucrările de asfaltare în două straturi au fost finalizate în totalitate.

De asemenea, se află în derulare sau foarte aproape de finalizare lucrări la 13 poduri. Astfel, se continuă lucrările la șapte poduri noi în urma demolării celor vechi, iar șase poduri sunt vizate de lucrări de modernizare și reabilitare. Dintre acestea, opt poduri înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de 95-98%, un pod este realizat în proporție de 90%, două poduri în proporție de 85%, un pod în proporție de 75% și un pod în proporție de 65%.

În această etapă activitatea se concentrează pe sectorul de drum Luna de Sus – Vlaha – Săvădisla situat între pozițiile kilometrice 0+000 și 15+000, operațiunile constând în lucrări de asfaltare, realizarea de rigole și accese betonate la proprietăți.

Biroul de presă
6 septembrie 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW