O nouă investiție a Consiliului Județean în infrastructura Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca. Se intenționează reabilitarea energetică pentru corpul A, cu fonduri europene

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

O nouă investiție a Consiliului Județean în infrastructura Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca

Se intenționează reabilitarea energetică pentru corpul A, cu fonduri europene

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției constând în reabilitarea energetică pentru corpul A de clădire al Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Investițiile noastre în sănătate continuă. Ceea ce ne dorim să realizăm prin acest proiect este atât reducerea consumului de energie primară și a emisiilor de gaze cu efect de seră, cât și scăderea consumului anual de energie pentru încălzire. Un act medical de înaltă calitate necesită o infrastructură modernă.”

Principalele lucrări prevăzute a fi realizate la sediul instituției sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean, situat pe strada Viilor, nr. 46-50, constau în reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, înlocuirea instalației termice interioare, dotarea cu ventiloconvectoare care vor asigura confortul termic, precum și schimbarea corpurilor termice pentru blocul operator.
Totodată, investiția mai vizează introducerea unui nou sistem de furnizare a apei calde menajere, cu panouri solare și acumulatoare, instalarea de panouri fotovoltaice ca sistem alternativ de producere a energiei electrice și refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție.
Investiția are o valoare totală de 15.339.077 lei, iar proiectul urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Biroul de presă
23 mai 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW