O nouă investiție, cu fonduri europene, la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

O nouă investiție, cu fonduri europene, la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

Terminalul de Plecări se extinde cu trei noi porți de îmbarcare

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat autorizația de construire necesară organizării de șantier pentru lucrările de extindere a Terminalului de Pasageri-Plecări al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

Proiectul prevede extinderea Terminalului Plecări cu aproximativ 7.200 mp, prin crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru cele interne. De asemenea, și platforma de staționare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o nouă investiție importantă, din fonduri europene, care vizează cel mai mare aeroport regional din România, din punct de vedere al numărului de pasageri. În contextul creșterii anuale constante a traficului de pasageri și a recuperării volumului de trafic pre-pandemic, a fost necesară o optimizare a fluxului de pasageri, mai ales în perioadele aglomerate și orele de vârf. Oamenii care ajung pe Aeroportul clujean trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții de îmbarcare! Tocmai de aceea îi anunț că, pe perioada lucrărilor, terminalul de pasageri plecări va fi pe deplin operațional, fiind asigurate nu mai puțin de șapte porți de îmbarcare pentru zboruri interne și internaționale”.

Proiectul „Extindere Terminal Pasageri Plecări pe latura de Nord”, în valoare totală de 365.708.900 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.619.000 lei, va contribui la extinderea capacităților de procesare și îmbunătățirea confortului și satisfacției pasagerilor care folosesc serviciile Aeroportul clujean.

Lucrările sunt prevăzute să dureze, conform contractului de execuție, 24 de luni.

Biroul de presă
16 mai 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW