Ora Pământului, marcată de Consiliul Județean Cluj

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Ora Pământului, marcată de Consiliul Județean Cluj

 

 

Consiliul Județean Cluj se alătură, ca în fiecare an, inițiativei „Ora Pământului”, derulată la nivel mondial, prin care oameni, organizații, companii şi instituții publice fac un apel de conștientizare asupra nevoii de a economisi resursele mediului înconjurător.
Astfel, sâmbătă, 25 martie a.c., în intervalul orar 20:30 – 21:30, forul administrativ județean va renunța la iluminarea sediului, situat pe Calea Dorobanților nr. 106, din Cluj-Napoca, prin sistarea iluminării ambientale exterioare.
Totodată, acest demers va fi susținut și de instituții din subordinea Consiliului Județean, precum Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, imobilele aflate în administrarea societății Tetarom S.A., dar și stadionul Cluj Arena, care, la rândul lor, vor pleda pentru reducerea risipei de energie și resurse.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:Un mediu înconjurător sănătos reprezintă șansa noastră și a generațiilor viitoare la o viață normală, deci e de datoria noastră să îl protejăm. Tocmai de aceea, îi îndemn pe clujeni să sprijine acest demers și, prin simplul gest de a stinge becurile timp de o oră, să se alăture milioanelor de oameni de pe întreg Globul care celebrează Ora Pământului.”

De asemenea, în vederea celebrării acestui eveniment, devenit deja o tradiție, angajații Consiliului Județean Cluj vor fi încurajați să stingă luminile din locuințele personale și să tragă un semnal de alarmă privind efectele dezastruoase ale consumului în exces asupra naturii.

 

 

Biroul de presă
24 martie 2023

 

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW