S-a dat startul ultimelor activități de testare publică gratuită pentru cancerul de col uterin, la Cluj Arena. În aceeași locație se derulează și testări pentru cancerul de sân

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

S-a dat startul ultimelor activități de testare publică gratuită pentru cancerul de col uterin, la Cluj Arena

În aceeași locație se derulează și testări pentru cancerul de sân

 

Programele de screening pentru cancerul de col uterin și cel de sân, derulate de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, continuă să prezinte un interes crescut în rândul doamnelor.
În acest context, în zilele de miercuri și joi, 8, și 9 noiembrie a.c., la Cluj Arena, specialiștii unității sanitare clujene efectuează în mod gratuit, cu ajutorul a două unități mobile, teste Babeș Papanicolaou/HPV, respectiv mamografii.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne bucurăm să constatăm că eforturile depuse în vederea conștientizării și informării doamnelor cu privire la importanța testării dau rezultate. Revenim cu îndemnul de a profita de oportunitate, mai ales că în această perioadă, la stadionul clujean, are loc ultima serie de activități publice pentru cancerul de col uterin.”

În ceea ce privește testarea pentru prevenirea și depistarea cancerului de col uterin, aceasta se derulează în intervalul orar 10.00-18.00 și se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani.
Mamografiile gratuite se realizează între orele 08.00-18.00, fiind vizate doamnele cu vârsta între 50 și 69 de ani.

 

 

 

Biroul de presă
8 noiembrie 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW