Se extinde rețeaua de apă pentru toți locuitorii comunei clujene Borșa

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Se extinde rețeaua de apă pentru toți locuitorii comunei clujene Borșa

Compania de Apă „Someș”, operator regional de apă în cadrul căruia  Consiliul Județean Cluj deține calitatea de acționar majoritar, a demarat lucrările de extindere a rețelei de apă potabilă în localitățile Borșa, Borșa Cătun și Giula din județul Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean: „Extinderea rețelei de apă pentru toți locuitorii comunei Borșa este dublată de introducerea serviciului de evacuare a apelor uzate. Lucrările la canalizare sunt și ele începute, motiv pentru care ne așteptăm ca, odată cu finalizarea ambelor investiții, calitatea vieții locuitorilor de aici să cunoască o îmbunătățire substanțială”.    

În prezent, localitățile Borșa, Borșa Cătun și Giula dispun de rețele de apă potabilă însă nu pe toate străzile și ulițele. Extinderea rețelei de distribuție va asigura accesul la apă potabilă pentru toți cetățenii din cele trei localități care, în acest moment, folosesc apă potabilă din surse proprii, fântâni și izvoare.

Lucrările de extindere a rețelei de apă, ce se vor derula pe o perioadă de maxim 18 luni, vor acoperi o lungime de 6,25 km.

Valoarea contractului de lucrări este de 2.021.592 de lei, banii fiind asigurați de Consiliul Județean Cluj din fondul special constituit din redevența și impozitul pe profit cuvenite forului administrativ județean și pe care acesta le returnează pentru investiții Companiei de Apă „Someș”.

Biroul de presă
5 Septembrie 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW