Târgul Produs de Cluj la Dej

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Târgul Produs de Cluj la Dej

 

Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean, organizează, în calitate de partener al Primăriei și Consiliului Local Dej, Zilele municipiului Dej 2024. Evenimentul cuprinde edițiile a 12-a a Târgului Produs de Cluj în acest municipiu, respectiv a 44-a a Festivalului Culturii Someșene „Samus”. Întreaga manifestare va avea loc între 11 și 14  iulie,  în Piața Bobâlna din municipiul Dej, între orele 10:00 și 24:00.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Demarat ca un proiect de suflet care trebuia să scoată la iveală, să promoveze și să conserve valori ale culturii populare locale, Produs de Cluj a devenit un brand recunoscut și un model de bune practici în domeniul său de activitate. Sunt motive pentru care autoritățile administrației locale dejene ne-au solicitat să fim parteneri pentru organizarea unor evenimente care includ târguri tradiționale și spectacole. Practic, expertiza Asociației Produs de Cluj, succesele obținute în promovarea micilor întreprinzători, ajunși acum agenți economici care s-au impus pe piață, este respectată atât la nivel local cât și național.”

La evenimentul de la Dej vor fi prezenți aproximativ 35 de expozanți care vor oferi vizitatorilor produse apicole, fructe și legume de sezon, turtă dulce, prăjituri și ciocolată de casă, țuică, sucuri și siropuri naturale, înghețată și kurtoskalacs. Vor putea fi întâlniți și cultivatori de plante aromatice și suculente, precum și de lavandă. Artizanii vor expune costume populare din Ardeal și accesoriile necesare acestora, bijuterii lucrate de mână, obiecte de marochinărie și jucării pentru cei mici, pălării și alte produse. Zilnic vor avea loc ateliere de creație pentru copii, ocazie cu care aceștia vor putea învârti roata olarului și vor realiza cu mâinile lor obiecte din lut și alte minunății. Amatorii de preparate la grătar vor avea ocazia să-și satisfacă plăcerile la terasele amenajate special pentru ei, iar iubitorii de adrenalină vor avea la dispoziție un modern parc de distracții care se pretează atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Pe scena din incintă vor avea loc, timp de trei zile, concerte extraordinare de muzică ușoară, iar duminică publicul va avea parte de un adevărat regal folcloric.

 

Biroul de presă
10 iulie 2024

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW