Ultimatum adresat Atzwanger

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a adresat astăzi, miercuri, 24 iunie 2015, societăţii ATZWANGER S.P.A., în calitate de lider al asocierii, un ultimatum referitor la finalizarea implementării în bune condiţii a Acordului contractual nr.1/116 din 05.01.2012 – Centru de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj.
      În concret, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a solicitat societăţii Atzwanger ca, până cel târziu vineri, 26 iunie 2015, să transmită forului administrativ judeţean propunerile menite să contribuie la deblocarea situaţiei şi continuarea contractului CMID, urmând ca actul adiţional să fie semnat până cel târziu în data de marţi, 30 iunie 2015. În caz contrar,  Consiliul Judeţean Cluj îşi rezervă dreptul de a continua demersurile legale şi contractuale pentru recuperarea prejudiciilor şi finalizarea lucrărilor aferente Centrului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj.
     Ultimatumul survine neonorării de către societatea anterior amintită a nici unuia dintre  termenele stabilite la întâlnirea precedentă cu conducerea Consiliului Judeţean Cluj, în contextul necesităţii mai mult decât evidente de finalizare în cel mai scurt timp a lucrărilor prevăzute în contract.
      Astfel, în cadrul întâlnirii din data de miercuri, 17 iunie 2015, de la sediul forului administrativ judeţean, părţile au convenit ca Antreprenorul să prezinte până la data de vineri, 19 iunie 2015, punctul său de vedere cu privire la propunerile Consiliului Judeţean Cluj precum şi să transmită propunerile proprii cu privire la continuarea contractului. Totodată, cu acelaşi prilej s-a convenit organizarea unei întâlniri între părţi, în data de 24 iunie 2015, întâlnire în cadrul căreia ar fi trebuit încheiat un act adiţional în vederea continuării contractului.
      „Având în vedere importanţa extraordinară pe care finalizarea în bune condiţii a proiectului privind Centrul de Management Integrat al Deşeurilor o are pentru întreg judeţul, în calitatea mea de lider al Consiliului Judeţean, am exprimat întreaga disponibilitate de dialog şi colaborare. Din păcate însă, constat că bunei noastre credinţe nu i se răspunde cu aceeaşi monedă, fapt pe care nu îl pot accepta. În contextul în care pentru mine cuvântul dat şi înţelegerile parafate valorează mai mult decât orice, am aceeaşi pretenţie faţă de toţi partenerii noştri contractuali, indiferent de numele acestora. Am decis să mai dau o şansă colaborării cu această societate dar îi asigur că este ultima şi că nu voi admite ca locuitorii judeţului Cluj, cei care sunt adevăraţi beneficiari ai proiectului, să fie trataţi cu superficialitate sau cu lipsă de respect” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

Biroul de presă
24 iunie 2015

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW