Un plus de siguranta pentru clujeni, cu sprijinul Consiliului Judetean

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, împreună cu Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan, s-au deplasat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj.
     În cadrul vizitei, conducerea I.S.U. Cluj a prezentat conducerii forului administrativ judeţean principalele proiecte şi activităţi aflate în derulare, precum şi investiţiile majore realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj. În acest context, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean au vizitat întreaga unitate, inclusiv Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) şi Dispeceratul Integrat, obiective finanţate din bugetul Consiliului Judeţean. Astfel, pentru realizarea CJCCI, au fost necesare lucrări de recompartimentare şi reconversie a spaţiului, lucrări de instalaţii (sanitare, electrice, ventilaţii), precum şi dotarea corespunzătoare a acestor spaţii, Consiliul Judeţean Cluj alocând în perioada 2012-2015 nu mai puţin de 1.130.450 de lei pentru amenajarea acestuia şi a Dispeceratului Integrat. De asemenea, Consiliul Judeţean Cluj alocă anual suma de 60.000 de lei pentru achiziţionarea de materiale de întreţinere, birotică, comunicaţii, etc.
     “Avem nevoie de un sistem de intervenţii în situaţii de urgenţă eficient şi adaptat specificului judeţului Cluj întrucât obiectivul nostru  îl reprezintă prevenirea şi diminuarea cât mai mult posibil a riscurilor. Din acest punct de vedere, noul Centru Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor va reprezenta locaţia în care se vor întruni toţi cei responsabili de intervenţia în cazul unei situaţii de urgenţă, al unei situaţii limită. În contextul în care protejarea şi, respectiv, salvarea vieţii locuitorilor judeţului reprezintă o prioritate absolută, investiţiile în infrastructura şi dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj vor continua, cu consecinţe pozitive în ceea ce priveşte salvarea vieţii, a sănătăţii şi a bunurilor locuitorilor judeţului”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.
     În acelaşi timp, preşedintele Consiliului Judeţean a avut ocazia să viziteze Dispeceratul ISU, Dispeceratul 112, muzeul pompierilor, dar şi Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală – Pompierii SMURD Cluj. 
     Un alt subiect abordat în cadrul acestei vizite a fost cel referitor la proiectul privind „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”, care prevede îmbunătăţirea nivelului tehnic şi de performanţă a serviciilor publice judeţene de urgenţă din Regiunea Nord-Vest prin achiziţionarea de echipamente specifice moderne, eficiente şi performante. Astfel, au fost achiziţionate pentru ISU Cluj, autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, autospeciale destinate intervenţiilor la accidente colective şi salvări urbane, autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, autospeciale pentru intervenţii la înălţime, echipamente care au fost prezentate conducerii Consiliului Judeţean Cluj.
     „Ne bucurăm că prin intermediul acestui proiect am reuşit să aducem în curtea ISU Cluj echipamente moderne şi performante care vor contribui, cu siguranţă, la îmbunătăţirea nivelului tehnic şi a gradului de performanţă al ISU, cu consecinţe imediate în ceea ce priveşte capacitatea de a asigura salvarea vieţilor şi a bunurilor materiale ale clujenilor” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan. 
 
Biroul de presă
18 noiembrie 2015

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW