Vacanța la bibliotecă

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Vacanța la bibliotecă

 

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 1 iulie – 30 august 2024 o serie de activități sub genericul Vacanța la bibliotecă, o alternativă pentru copii și adolescenți de petrecere a vacanței estivale.

Programul va cuprinde:

Clubul lecturii de vacanță cu tema „Povestea hârtiei – de la realizare la reciclare” ce va avea loc în perioada 1 – 5 iulie. Acesta se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, activitățile au loc zilnic între orele 13.00 și 15.00. Acestea vor cuprinde atât sesiuni de informare asupra istoricului hârtiei, scrisului, istoricul cărților, cât și ateliere de scriere creativă și ateliere de reciclare a hârtiei. Clubul se desfășoară atât la sediul central, cât și la filialele din cartierele Mănăștur și Zorilor.

Atelierul introductiv de limbă și cultură norvegiană ce se va desfășura la Filiala Grigorescu, în perioada 8 – 12 iulie care este dedicat adolescenților și tinerilor și este susținut de lector univ. dr. Raluca Pop și lector univ. dr. Ioana Andreea Mureșan.

– Programul „Descoperă Japonia” care cuprinde ateliere săptămânale prin care adolescenții sunt invitați să descopere tainele silabarelor japoneze, tradițiile nipone și jocurile specifice arhipelagului japonez. Atelierele vor avea loc la Secția pentru adolescenți de la sediul central al bibliotecii, în zilele de marți, de la ora 14.00, iar miercurea, de la ora 15.00, la Filiala „Traian Brad” din cartierul Mănăștur.

– Programul estival de lectură „E vremea cititului!”, ediția a VIII-a, ateliere de tehnologie pentru întreaga familie, ateliere de creativitate, clubul curioșilor, club de limba franceză, lecturi interactive în limbile română, engleză, maghiară, jocuri de societate, jocuri pe console, vizionări de filme, club de lectură, vânătoare de comori, karaoke.

Toate aceste activități sunt gratuite, iar participarea se face pe baza Permisului de intrare la bibliotecă.

Vacanța de vară poate fi activă și atractivă la bibliotecă!

 

Biroul de presă
1 iulie 2024

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW