Vizita ambasador India

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a primit joi, 19 noiembrie 2015, vizita Excelenţei Sale, Ambasadorul Indiei în România, doamna Riva Ganguly Das, aflată în prima vizită oficială la Cluj-Napoca.

          Întâlnirea găzduită la sediul instituţiei a avut scopul de a pune bazele dezvoltării unor relaţii şi parteneriate în domeniul economic şi investiţional, precum şi în cel cultural, prin promovarea şi transmiterea tradiţiilor specifice ambelor ţări. Astfel, în cadrul vizitei, Excelenţa Sa şi-a manifestat dorinţa de a demara un proces de colaborare, pe termen lung, între universităţi indiene şi cele mai prestigioase universităţi româneşti, printre care şi universitatea Babeş-Bolyai, în prezent existând un număr semnificativ de studenţi indieni care aleg să urmeze cursurile universitare în ţara noastră.

          În vederea extinderii relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii, preşedintele Consiliului Judeţean a prezentat Excelenţei Sale potenţialul economic şi investiţional al Clujului, dar şi proiectele aflate în derulare la nivelul forului administrativ judeţean. Astfel, s-a acordat o atenţie deosebită proiectelor de reabilitare a reţelei de drumuri, a celor de extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj şi a parcurilor industriale, evidenţiindu-se importanţa facilităţilor oferite de către S.C. Tetarom S.A investitorilor dornici să se dezvolte în judeţul Cluj.

          În ideea atragerii investitorilor indieni, a intensificării cooperării economice şi a dezvoltării schimburilor comerciale, domnul Mihai Seplecan a mai prezentat o serie de atuuri ale Clujului, de această dată accentul fiind pus pe componenta educaţională, judeţul Cluj fiind cel de al doilea centru universitar al ţării, care dispune de o resursă umană bine pregătită, vorbitoare de limbi străine şi capabilă să facă faţă oricăror exigenţe, puncte forte care creează cadrul perfect pentru atragerea investitorilor străini.

          „Sunt foarte încântat de faptul că că Excelenţa Sa, doamna Riva Ganguly Das, a ales să întreprindă o vizită la sediul Consiliului Judeţean Cluj, acest lucru dovedind, o dată în plus, că judeţul Cluj reprezintă un punct de interes important pentru investitorii străini. Prezenţa companiilor cu capital indian se remarcă la Cluj cu preponderenţă în domeniul serviciilor, motiv pentru care consider că experienţa şi cunoştinţele experţilor indieni pot fi preluate şi de către noi, în vederea realizării unor parteneriate solide în aceste arii de activitate. Totodată, Clujul, un oraş vibrant şi cu o largă perspectivă de viitor, dispune de o resursă umană cu un înalt nivel de calificare şi profesionalism în diverse domenii de activitate, aceasta contribuind favorabil la decizia agenţilor economici din afara ţării de a pune bazele unor afaceri de succes în judeţul nostru”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

          În acest context, reamintim faptul că valoarea totală a capitalului indian investit în judeţul Cluj este de 677.250 de lei, 11 agenţi economici cu capital indian activând pe piaţă. Din totalul acestora, şapte îşi desfăşoară activitatea în domeniul „servicii”, trei dintre ei activează în sectorul „comerţ”, iar un agent economic este implicat în activităţi din domeniul „producţiei industriale”.  

 

Biroul de presă 

19 noiembrie 2015 

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW