Targul Produs de Cluj la Satu-Mare
După Berlin şi Bucureşti, artizanii clujeni, alături de producătorii de brânzeturi şi alimente din carne, fabricate după reţete tradiţionale, şi-au prezentat roadele muncii şi locuitorilor din judeţul Satu-Mare.
Organizată de Asociaţia Produs de Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Satu-Mare, prima ediţie a târgului producătorilor şi meşteşugarilor clujeni în judeţul din nord-vestul ţării s-a bucurat de vizita şi aprecierea a mii de vizitatori, care au trecut în acest sfârşit de săptămână pe la standurile din Piaţa 25 octombrie.
Desfăşurată în perioada 8-10 mai a.c., pe pietonala Corneliu Coposu din centrul oraşului, prima ediţie a Târgului Produs de Cluj la Satu-Mare s-a dovedit a fi o reuşită, deopotrivă pentru organizatori, expozanţi şi sătmăreni. Vizitatorii Târgului Produs de Cluj au avut la dispoziţie o ofertă variată şi au achiziţionat, la preţ de producător, costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii lucrate de mână, produse din carne, lactate, gemuri preparate după reţete tradiţionale, miere de albine, ciocolată şi prăjituri de casă, sucuri, siropuri naturale, uleiuri presate la rece şi produse pe bază de lavandă.
Alături de Asociaţia “Produs de Cluj”, la Târgul “Produs de Cluj” de la Satu-Mare a participat şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj. Acţiunea a avut drept scop promovarea obiectivelor turistice din judeţ, în vederea atragerii turiştilor din regiunea de nord-vest şi a creşterii circulaţiei turistice locale şi regionale.
Târgul asociaţiei clujene a reunit aproximativ 90 de standuri, expozanţii fiind mici întreprinzători privaţi, majoritatea provenind din judeţele Cluj şi Satu-Mare, dar şi invitaţi speciali din alte zone învecinate. Ca şi la ediţiile anterioare ale târgurilor organizate de Asociaţia Produs de Cluj, producătorii şi artizanii prezenţi au fost persoane care dezvoltă afaceri de familie şi care oferă spre vânzare mărfuri din producţie proprie. Pentru cei mici, organizatorii au pregătit programe speciale, respectiv un spectacol de magie susţinut de artişti clujeni, atelier de sculptură în fructe şi legume, precum şi un parc de distracţii.
Conform statutului Asociaţiei Produs de Cluj, micii meseriaşi dar şi producătorii insuficient de puternici pentru a se promova singuri beneficiază de gratuitate la plata chiriei pentru spaţiu sau standuri în cadrul acestor târguri de profil.
Biroul de presă
11.05.2015