Premieră pentru spitalele publice din România

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Premieră pentru spitalele publice din România

Președintele Consiliului Județean Cluj, dnul Alin Tișe, a semnat contractul de achiziție pentru prima cameră hiperbară din dotarea unui spital public din România. Aceasta va deservi pacienții Spitalului Clinic de Recuperare, instituție medicală aflată în subordinea forului județean

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat contractul ce are ca obiect achiziționarea unei camere hiperbare, cu tehnologie de înaltă performanță, care va intra în dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare.
Cu o valoare de 5.865.000 de lei, la care se adaugă TVA, aceasta este achiziționată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Vorbim de prima cameră hiperbară ce va intra în dotarea unui spital public din România. Aceasta oferă specialiștilor din cadrul Spitalului de Recuperare șansa de a integra terapia inovatoare în planul de tratament al pacienților acestui spital cu o adresabilitate națională. Sunt convins că această cameră hiperbară va ajuta la tratarea multor mii de pacienți cu afecțiuni grave, ajutând la procesul natural de vindecare a corpului.”

Sistemul hiperbar ce urmează a fi instalat la Spitalul de Recuperare este format dintr-un compartiment principal, cu o capacitate maximă de opt persoane, la care se adaugă o antecameră pentru alte două persoane. Camera hiperbară beneficiază de un sistem de alimentare performant cu aer comprimat de joasă și înaltă presiune, calitatea oxigenului fiind una conformă cu normativele europene aflate în vigoare.
Terapia hiperbară este utilizată pentru tratarea și vindecarea unei palete extinse de patologii din toate specialitățile medicale, inclusiv în recuperarea post-COVID-19. Concret, camera hiperbară este un dispozitiv medical proiectat special pentru furnizarea de oxigen la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică normală. Acest lucru ajută plămânii să absoarbă mai mult oxigen și să mărească, pe cale de consecință, cantitatea de oxigen în sânge. Printre beneficiile directe ale terapiei hiperbare amintim accelerarea procesului de vindecare, stimularea regenerării țesuturilor, reducerea inflamației organismului, creșterea fluxului sangvin, combaterea infecțiilor etc.

Biroul de presă
3 octombrie 2024

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW