Ziua Internațională a luptei împotriva violenței asupra femeilor, marcată de Consiliul Județean Cluj

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Ziua Internațională a luptei împotriva violenței asupra femeilor, marcată de Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj se alătură demersurilor prin intermediul cărora se marchează Ziua Internațională a luptei împotriva violenței asupra femeilor, celebrată în data de 25 noiembrie.
Astfel, în seara zilei de luni, 25 noiembrie a.c., clădirea care găzduiește forul administrativ județean va fi iluminată în culoarea portocaliu. În acest fel, Consiliul Județean se alătură eforturilor organizatorilor de a atrage atenția cetățenilor asupra acestui fenomen condamnabil și de a conștientiza efectele nocive ale violenței asupra femeilor.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am răspuns afirmativ invitației organizatorilor de a ne alătura campaniei, înțelegând pe deplin importanța măsurilor de conștientizare și informare a populației asupra acestui fenomen. Gestul nostru, unul simbolic, este o continuare firească a demersurilor și inițiativelor pe care le-am susținut de-a lungul timpului și care urmăresc binele comunității.”

Campania internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor, lansată în 1991, se derulează anual în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.
De asemenea, pentru a marca Ziua Internațională a luptei împotriva violenței asupra femeilor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj, prin Compartimentul Violență Domestică, desfășoară o campanie stradală de informare și conștientizare a populației din municipiul Cluj-Napoca privind gravitatea acestui fenomen. Specialiștii DGASPC, instituție de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, distribuie materiale informative cuprinzând informații despre formele de violență asupra femeii și serviciile specializate la care poate apela orice persoană care se regăsește într-o astfel de situație. Campania este justificată, în același timp, de nevoia conștientizării de către victimele violenței a faptului că nu sunt singure și că au acces neîngrădit și gratuit la informare, consiliere psihologică, consiliere juridică și servicii oferite în regim rezidențial – găzduire în Adăpost.
Astfel, cetățenii sunt încurajați să nu rămână indiferenți și să ofere sprijin persoanelor implicate în situații de violență prin îndrumarea acestora către servicii specializate pentru că este responsabilitatea tuturor membrilor comunității de a respinge în mod deschis actele de violență și a rămâne cu toții implicați.
Campania de conștientizare a acestui fenomen va continua până în data de 10 decembrie a.c. și cu alte acțiuni în cadrul celor „16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor”.

Biroul de presă
25 noiembrie 2024

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW