AgroTransilvania Cluster a primit cea mai importantă recunoaştere la nivel european

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
AgroTransilvania Cluster a primit cea mai importantă recunoaştere la nivel european

     Constituit în anul 2013 din inţativa Consiliului Judeţean Cluj, AgroTransilvania Cluster, cel mai activ şi relevant cluster din domeniul agroalimentar din România, a primit cea mai înaltă distincţie de certificare a managementului la nivel european – Eticheta de excelenţă în managementul organizaţiei clusterului (eticheta de calitate) GOLD – Gold Label of the European Cluster Excellence Initiative.
     Certificarea a fost acordată pentru întreaga activitate derulată, pentru impactul pozitiv de lungă durată asupra sectorului agroalimentar din regiunea de Nod-Vest a României, precum şi pentru modul de organizare şi desfăşurare a întregii activităţi.
Certificarea a fost obţinută în urma derulării, la sfârşitul lunii februarie, a unui complex proces de audit al Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor (ESCA), secretariat mandatat de către Inţativa Europeană de Excelenţă în Clustere (ECEI). Astfel, nu mai puţin de 31 de indicatori de calitate au fost evaluaţi de către doi experţi independenţi. Pentru fiecare indicator de calitate a trebuit să fie trecut un prag specific de calitate, eticheta de calitate GOLD fiind acordată organizaţiilor de tip cluster care obţin cel puţin 80% din scorul de excelenţă al managementului clusterului.
     În calitate de inţator, membru fondator şi finanţator constant al Clusterului AgroTransilvania, Consiliul Judeţean Cluj sprijină constant cercetarea, inovarea, transferul tehnologic şi dezvoltarea durabilă a sectorului agroindustrial transilvănean în vederea creşterii competitivităţii acestei entităţi, precum şi a fiecărui membru în parte, atât pe piaţa naţională, cât şi pe cea internaţională. În acest scop, în primii şase ani de funcţionare a clusterului, Consiliul Judeţean a alocat pentru buna funcţionare a acestuia, nu mai puţin de 3.000.000 de lei.
     Inţal, în anul 2013, Asociaţia ”Clusterul Agro-Food-Ind Napoca” (AgroTransilvania Cluster) a reunit 20 de membri fondatori, acesta ajungând în 2019 la nu mai puţin de 83 de membri – producători, procesatori, furnizori de servicii conexe, universităţi, institute de cercetare, instituţii financiare, administraţie publică.
     În prezent, AgroTransilvania Cluster derulează şase proiecte cu finanţare nerambursabilă, din care trei la nivel naţional (finanţări POC, POCU şi POCA) şi trei la nivel internaţional (finanţări Horizon 2020 şi COSME). Acestora li se adaugă numeroase alte proiecte aflate în diverse stadii de pregătire sau evaluare.

Biroul de presă
5 aprilie 2019

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW