Aparatură medicală de ultimă generaţie achizţonată de Consiliul Judeţean pentru Compartimentul ATI al Spitalului de Pneumoftiziologie
CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ
Informare de presă
Aparatură medicală de ultimă generaţie achizţonată de Consiliul Judeţean pentru Compartimentul ATI al Spitalului de Pneumoftiziologie
Consiliul Judeţean Cluj a achizţonat şi dat în folosinţă, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, nu mai puţin de 30 de noi echipamente şi aparate medicale de ultimă generaţie necesare asigurării unui act medical de calitate.
Din cei aproximativ 960.000 de lei alocaţi în acest scop din bugetul forului administrativ judeţean au fost cumpărate pentru dotarea Compartimentului Anestezie – Terapie Intensivă din cadrul Secţiei de Chirurgie Toracică trei aparate de ventilaţie mecanică în terapie intensivă, de ultimă generaţie şi suport ventilator prelungit, util şi pentru transportul pacienţilor intubaţi la investigaţii şi efectuarea ventilaţiei noninvazive. Fiecare pat al Compartimentului ATI a fost, astfel, dotat cu un aparat de ventilaţie mecanică, un monitor de funcţii vitale şi trei seringi automate.
De asemenea, Compartimentul ATI a fost dotat cu un videolaringoscop cu lamă pentru intubaţie dificilă, fibrobronhoscop şi monitor portabil. Acesta este dotat cu un sistem de videodocumentare şi înregistrare stand mobil, fiind necesar în dotarea standard a terapiei intensive. Utilitatea aparatului este cu atât mai mare cu cât puţine terapii intensive din Cluj îl deţin, constituind un avantaj esenţial în creşterea calităţii îngrijirii şi pentru sporirea confortului pacienţilor şi al personalului medical.
Totodată, au mai fost cumpărate şase monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale ale pacienţilor şi un ecograf Doppler, util în evaluarea pacienţilor imobilizaţi la pat, Acesta asigură un diagnostic rapid şi în cazul manoperelor invazive eco-ghidate, îmbunătăţind succesul tehnicii. În acelaşi timp, a fost achizţonat şi un electrocardiograf utilizat pentru înregistrarea activităţii cardiace a pacienţilor ATI. În ceea ce priveşte componenta de medicaţie, au fost achizţonate două bucăţi troliu medicaţie ATI, necesare pentru administrarea medicaţiei pacienţilor şi pentru controlul acesteia, dar şi o staţie centrală de monitorizare pentru supravegherea centralizată a pacienţilor ATI.
Tot din fondurile Consiliului Judeţean, Compartimentul ATI al Secţiei de Chirurgie Toracică a fost dotat cu şase paturi de terapie intensivă, cu funcţii speciale în tratamentul pacienţilor postoperator sau pentru pacienţii care necesită şedere îndelungată în terapie intensivă, respectiv funcţii de resuscitare şi de mobilizare în şezut doar din telecomandă, oferind astfel posibilitatea de a efectua investigaţiile radiologice la pat.
Nu în ultimul rând, au fost achizţonate nouă injectomate pentru efectuarea analgeziei controlate şi anesteziei controlate intravenos, pentru controlul lichidelor administrate pacienţilor sau al alimentaţiei enterale sau parenterale.
Biroul de presă
18 februarie 2019