Clarificari ref. SMURD Cluj

 

Consiliul Judeţean Cluj a sprijinit financiar activitatea şi dezvoltarea SMURD, prin alocări financiare pentru achiziţionare de echipamente şi realizare puncte de intervenţie în judeţ, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, în luna mai a anului 2007, Consiliul Judeţean Cluj a dotat SMURD cu 5 ambulanţe de intervenţie şi descarcerare. La acestea se adaugă, în anul 2008, alte 5 ambulanţe, donate de către Ministerul Sănătăţii Publice. În acelaşi an a fost inaugurat şi primul centru SMURD în teritoriu, în localitatea Gilău, urmat mai apoi de alte două centre rurale, la Aghireş (2009) şi Băişoara (2010), realizate cu sprijinul financiar şi logistic al Consiliului Judeţean Cluj. În momentul de faţă este în amenajare un nou centru SMURD rural, în localitatea Mociu, care va deservi o zonă cu 20.000 de locuitori, lucrare finanţată tot de către Consiliul Judeţean.

            Pe de altă parte Consiliul Judeţean Cluj este membru fondator al ADI Transilvania de Nord, asigurând leadership-ul asociaţiei. Consiliul Judeţean Cluj, prin ADI Transilvania de Nord, a aplicat pe un proiect pe POR privind dotarea cu maşini de intervenţie de diverse tipuri pentru întreaga zonă de Nord Vest a României.

            „Intervenţiile pentru cei aflaţi în situaţii de urgenţă, indiferent de natura lor, reprezintă o prioritate pentru Consiliul Judeţean Cluj, fiind un serviciu public prestat clujenilor. Am susţinut, şi vom continua să o facem şi pe viitor, calitatea intervenţiei de urgenţă. Sume importante au fost puse la dispoziţia SMURD prin ISU din partea administraţiei judeţene. Totodată investim şi în crearea unei baze materiale eficiente care să fie în măsură să acopere întreg teritoriul judeţului Cluj şi întreaga paletă a situaţiilor de urgenţă. Îi asigur pe clujeni că aceste servicii vor fi asigurate şi în continuare. Nu se pune în nicio formă problema desfiinţării sau privatizării activităţii SMURD Cluj. SMURD Cluj este de fapt ISU Cluj, o instituţie publică care nu a fost niciodată condusă de dr. Arafat. Este o structură a Ministerului Administraţiei şi Internelor. Dotarea ISU se va face şi pe mai departe de Consiliul Judeţean Cluj, pentru clujeni. Se încearcă manipularea oamenilor de bună credinţă de către politruci politici, care nu doresc decât să câştige puncte electorale, ei fiind impotenţi politici. Nefăcând nimic pentru clujeni timp de 20 de ani, încearcă acum să profite, minţind oamenii cu privire la un subiect atât de sensibil: sănătatea. Consiliul Judeţean va susţine şi pe viitor acest tip de activităţi, vitale în cazurile de urgenţă” consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

            În momentul de faţă în cadrul ISU Cluj, pentru SMURD Cluj se regăsesc un număr de 19 echipaje, după cum urmează:

– 5 ambulanţe achiziţionate de către Consiliul Judeţean Cluj

– 5 ambulanţe achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, plus una de neonatologie

– 4 ambulanţe achiziţionate prin ADI Transilvania de Nord

– 2 ambulanţe achiziţionate din banii donaţi de cetăţeni prin campania 2% pentru susţinerea SMURD

– o ambulanţă achiziţionată de Consiliul Local Cluj-Napoca

– o ambulanţă donată de către SC Nokia România SRL

            Pentru SMURD Cluj lucrează medici specializati în medicina de urgenţă, asistenţi medicali, peste o sută de pompieri-paramedici şi câteva zeci de voluntari studenti la medicină.

 Biroul de presă

    13.01.2012

 

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW