Competitii sportive pentru copii cu dizabilitati

Astăzi, 11 aprilie 2014, în organizarea Consiliului Judeţean Cluj, a Şcolii Gimnaziale Speciale Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată şi a Fundaţiei „Special Olympics România”, se derulează Turneul Naţional de Fotbal Unificat din cadrul proiectului educaţional regional “Magia Sportului”, competiţie sportivă care se adresează atât elevilor cu dizabilităţi din şcolile speciale cât şi celor din şcolile de masă.

La competiţiile sportive care se derulează între orele 10 şi 14, pe terenurile Bazei Sportive „Farmec”, respectiv ale Şcolii Gimnaziale „Al. V. Voievod” din municipiul Cluj-Napoca, participă 26 de echipe totalizând circa 260 de copii, proveniţi atât din şcolile speciale, cât şi din învăţământul normal de masă, reprezentând judeţele Alba, Bistriţa, Cluj, Harghita, Hunedoara, Sibiu, Sălaj şi Vaslui.

La fel ca şi în anul precedent, am primit cu foarte multă bucurie iniţiativa organizării acestei competiţii, motiv pentru care am decis să îi acordăm, din nou, întregul sprijinul necesar, alături, bineînţeles, de ceilalţi parteneri din mediul privat şi sectorul non-profit. Profit de acest prilej să salut solidul parteneriat social existent la nivelul comunităţii locale clujene, prin implicarea deosebită în oferirea de şanse egale tuturor copiilor, cu atât mai mult cu cât la acest eveniment sportiv participă şi elevi din şcolile de masă. De altfel, apreciez menirea acestor acţiuni sportive ca fiind tocmai aceea de facilitare a integrării în societate a copiilor cu diferite deficienţe. Nu trebuie uitat faptul că sportul, în special cel de echipă, are un rol integrator, făcând întreaga lume mai bună, aşa după cum bine statuează însuşi motto-ul acestui turneu de fotbal unificat”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vakar Istvan.  

În ultimii ani, Clujul a devenit un model de bună-practică în ceea ce priveşte furnizarea de servicii sociale destinate protecţiei copiilor cu dezabilităţi. Astfel, pe lângă actul educativ-recuperator propriu-zis, una dintre componentele importante ale activităţii şcolilor speciale este aceea de integrare a copiilor prin intermediul sportului şi a activităţilor ludice capabile să le dezvolte potenţialul şi calităţile fizice, dar şi instinctele de socializare şi de acţiune în echipă.

Menţionăm faptul că Ceremonia de premiere va avea loc începând cu ora 14.00, laBaza Sportivă „Farmec”, evenimentul fiind acompaniat de câteva momente artistice pregătite de Grupul vocal-instrumental al Şcolii Gimnaziale „Al. Vaida Voievod”.  

 

 Biroul de presă

11 aprilie 2014

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW