Finalizare proiect – Dizabilitatea o sansa, nu un handicap

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi Fundaţia Estuar, finalizează proiectul „Dizabilitatea – o şansă, nu un handicap!”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul care are ca obiectiv sporirea potenţialului de dezvoltare profesională a grupurilor vulnerabile – respectiv 220 de persoane cu dizabilităţi, are o valoare totală de 1.308.860 de lei, din care contribuţia proprie este de 2%, şi se desfăşoară timp de 24 luni, în perioada 1 iulie 2013 – 30 iunie 2015.
      În proiect au fost înscrise 220 de persoane cu dizabilităţi, iar 213 dintre acestea au beneficiat de consiliere vocaţională. Consilierea profesională s-a desfăşurat în cadrul a 478 de întâlniri cu 174 de beneficiari, iar 156 de persoane au beneficiat de consiliere psihologică, în cadrul a 930 de şedinţe. Au fost organizate şi 350 de şedinţe de consiliere psihiatrică cu 104 de beneficiari.
      Pe lângă consiliere, 104 persoane au participat la 123 de activităţi de terapie ocupaţională, folosind acţiuni precum tehnica quilling şi tehnica decoupage, modelaj, croitorie, realizare de felicitări, decoraţuni. De asemenea, 110 persoane cu dizabilităţi au beneficiat de asistenţă în căutarea unui loc de muncă, iar 15 persoane au fost deja angajate.
       S-au organizat zece campanii de informare şi promovare pentru 122 de angajatori, în cadrul cărora s-a discutat despre schimbarea atitudinii sociale faţă de problematica persoanelor cu dizabilităţi. Persoanele cu dizabilităţi şi angajatorii au stat la aceeaşi masă în cadrul a trei dezbateri, organizate pe durata proiectului, unde s-au prezentat beneficiile obţinute de angajatori şi modele de bune practici în integrarea pe piaţa muncii a acestei categorii de persoane.
      Activitatea de formare profesională le-a adus calificarea în meseria de lucrător în comerţ pentru 23 de persoane, alte 28 de persoane s-au calificat în meseria de confecÈ›ioner de textile, iar 46 de persoane s-au iniÈ›iat în competenţe informatice, primind diplome recunoscute la nivel naţional şi european. Astfel,  acestea şi-au crescut şansele de inintegrare pe piaţa muncii.

Biroul de presă
22.06.2015

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW