Intalnire proiect Comenius la C.S.E.I.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, instituţie de învăţământ special aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, va organiza în perioada 25-31 octombrie 2013, prima întâlnire în cadrul Proiectului Multilateral Comenius ”Forme de activităÈ›i artistice în dezvoltarea persoanelor cu dizabilităÈ›i”.
     La eveniment vor participa 13 profesori, reprezentanţi ai patru şcoli partenere din ZespóÅ‚ SzkóÅ‚ Specjalnych w Kolbuszowej Dolnej (Polonia), Yaşama Sevinci Özel EÄŸitim Ä°ş Uygulama Merkezi (Turcia), Coleg  Gwent Crosskeys Campus (Èšara Galilor, UK) È™i Alapítványi Oktatási Központ (Ungaria).
    Calendarul întâlnirii cuprinde vizite la instituţia coordonatoare, precum şi la o  instituţie similară din regiune. Totodată, într-o şedinţă comună a echipelor de proiect se va realiza distribuţia sarcinilor în cadrul parteneriatului, o planificare a întâlnirilor/ activităţilor viitoare, discuţii cu privire la designul logo-ului precum şi legate de proiectarea şi conţinutul site-ului web al proiectului. Activitatea numită „Aromele noastre” va fi organizată în cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, prezentând elemente de specific naţional ale fiecărui partener. Fiecare ţară va avea o prezentare (PowerPoint/film/pliante), inclusiv muzică, port specific, produse alimentare, mituri şi legende ale culturii lor, etc. De asemenea, vor fi realizate schimburi de informaţii şi experienţă cu privire la sistemul educaţional special în România şi la integrarea copiilor cu dizabilităţi.
     Proiectul, a cărui coordonare este asigurată de Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Cluj, se va derula în perioada 2013-2015, beneficiind de un buget total de 112.000 Euro din care 24.000 Euro pentru partea română. Scopul implementării proiectului îl reprezintă implicarea a 260 de elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani în activităţi terapeutice, 27 dintre aceştia urmând a participa la mobilităţi transnaţionale. Alături de elevi, din grupul ţintă fac parte şi 65 de profesori care vor derula activităţile propuse şi vor participa la mobilităţi transnaţionale.
     Acest proiect constituie o oportunitate de realizare a unor schimburi de experienţă între profesorii din ţările anterior menţionate. Abordând o gamă variată de activităţi artistice, el va contribui la îmbunătăţirea strategiilor de lucru cu elevii cu dizabilităţi şi, totodată, va contribui la dezvoltarea creativităţii participanÈ›ilor. Cultura şi limba ţărilor implicate în proiect vor influenţa activităţile artistice desfăÈ™urate cu elevii cu dizabilităţi din şcolile partenere.
     Implementarea proiectului va presupune crearea, în fiecare şcoală parteneră, a produselor finale, după cum urmează: o expoziţie fotografică cu titlul “Oraşul nostru”, înregistrări ale performanţelor elevilor din şcolile partenere din cadrul activităÈ›ilor artistice, scenarii ale activităţilor artistice pentru elevii cu cerinţe educative speciale, pagina web a proiectului  precum şi organizarea, împreună cu şcoala parteneră din Polonia, a Festivalului Naţional de Creativitate pentru Copiii şi Tinerii cu Nevoi Speciale “Song is good for everything”, eveniment la care sunt invitate să participe toate şcolile partenere din proiect.

Biroul de presă
25 octombrie 2013

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW