Lectură. Prieteni. Distracţie. Programul de vară al lunilor iulie şi august la Biblioteca Judeţeană ,,Octavian Goga” Cluj

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Lectură. Prieteni. Distracţie.
Programul de vară al lunilor iulie şi august la Biblioteca Judeţeană ,,Octavian Goga” Cluj

     Vara este sezonul unic în care copiii şi adolescenţii au foarte mult timp liber neorganizat la dispozţe pentru a-şi explora propriile interese. Biblioteca îi ajută să se descopere, oferindu-le o multitudine de activităţi la care să ia parte şi ajutoare prietenoase pentru a-i susţine pe exploratori în călătoriile lor.
     De ce este lectura de vară importantă? Pentru că ajută copiii nu numai să păstreze informaţiile învăţate în timpul anului şcolar, ci şi să-şi crească abilităţile de cunoaştere şi gândire critică pentru anul următor şi să-şi formeze un obicei de lectură pentru toată viaţa.

     Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Cluj, oferă, la fel ca în fiecare an, în perioada iulie-august, la toate secţiile pentru copii, diverse programe de vacanţă ce cuprind, pe lângă activităţi de lectură, ateliere de creativitate, cluburi de filosofie, istorie, de învăţare a limbilor străine, ateliere de programare, vânătoare de comori, vizionări de filme şi documentare etc. Aceste activităţi sunt gratuite, participarea este doar pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, iar pentru majoritatea dintre ele nu este necesară înscrierea prealabilă.
     Activităţile din această vară au debutat cu Clubul lecturii de vacanţă. Organizat sub egida Anului Cărţii, clubul a invitat copiii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani la activităţi sub genericul  „Pe urmele cărţii”. Acesta i-a purtat pe copii, realmente, pe drumul pe care o carte îl parcurge de la manuscris până la raftul din bibliotecă. Copiii s-au întâlnit în prima zi cu ilustratoarea Maria Surducan cu care au discutat despre manuscris, ilustraţii, comics-uri, au vizitat rând pe rând, o editură, tipografie, librărie, iar în cadrul bibliotecii au aflat cum sunt prelucrate şi organizate cărţile la raft. Clubul a avut loc în perioada 24-28 iunie, două ore zilnic, la Secţia pentru copii de la sediul central al bibliotecii şi la Filialele „Traian Brad”, Zorilor şi Grigorescu.
     Tot sub egida Anului cărţii se va derula în perioada iulie-august, la sediul central E vremea cititului, un program estival de lectură în care copiii participanţi vor descoperi că lectura poate fi distractivă şi se vor bucura de beneficiile cititului.
     Alte activităţi inedite din cadrul programului estival al bibliotecii: Insula – club de filosofie susţinut de studenţi ai facultăţii de profil, Înţelepciunea asiatică, în care se vor descoperi lucruri interesante despre civilizaţiile asiatice, Kamishibai, o poveste altfel, ce se va desfăşura în limba maghiară la Sala multiculturală a bibliotecii.
     Programul complet al activităţilor poate fi consultat pe site-ul bibliotecii, www.bjc.ro.

 

Biroul de presă
1 iulie 2019

 

 

 

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW