Noi bani europeni atraşi de Consiliul Judeţean pentru a investi în infrastructura medicală

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Noi bani europeni atraşi de Consiliul Judeţean pentru a investi în infrastructura medicală

 

     Consiliul Judeţean Cluj a fost notificat oficial în legătură cu faptul că a câştigat încă patru noi proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă care vizează extinderea, modernizarea, reabilitarea şi dotarea Ambulatoriilor a două instituţii medicale subordonate forului administrativ judeţean, şi anume Spitalul Clinic de Recuperare şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.
     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, consideră că banii europeni recent câştigaţi prin intermediul celor patru proiecte depuse reprezintă o reconfirmare a faptului că anul 2019 este Anul Sănătăţii la nivelul Consiliului Judeţean Cluj. Lucrările de modernizare propuse, alături de echipamentele şi aparatele de ultimă generaţie ce vor fi achizţonate vor contribui la creşterea calităţii actului medical şi asigurarea unui diagnostic şi tratament de înaltă calitate, salvând astfel mii de vieţi. Mai mult decât atât, din totalul celor 36 de proiecte depuse spre finanţare în ultimii doi ani, reuşita este de 100%, toate proiectele fiind declarate câştigătoare.
     Depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, cele patru proiecte nou câştigate au o valoare totală însumată de 46.063.311,76 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este în cuantum de 41.835.181,77 lei, iar 4.228.129,99 lei reprezintă contribuţia proprie a forului administrativ judeţean.

     *    

*          *

     Pentru Spitalul Clinic de Recuperare vor fi achizţonate următoarele tipuri de echipamente: Cameră hiperbară cu echipamentele aferente, EKG 12 canale, Holter TA, Holter EKG, Bicicletă cu încărcătură şi monitor EKG, Bicicletă fitness pentru copii, Bicicletă ergo, Aparat pentru masaj limfatic, Aparat de terapie radiofrecvenţă, Aparat de diatermie contact şi Aparat de terapie nanopuls (SIS). De asemenea, unitatea spitalicească va fi dotată cu Aparat ultrasunete mâini libere, Aparat de terapie joasă/medie frecvenţă, Aparat laser robotizat, Aparat robotizat pentru mers, Sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului şi umărului, Sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, Aparat pentru tratamentul disfagiei, Ecograf 4D, precum şi un Sistem robotizat pentru susţinerea pacienţilor în mers şi redobândirea echilibrului.
     Totodată, la nivelul Spitalului de Recuperare se vor efectua lucrări ce vizează supraetajarea, extinderea, reamenajarea şi modernizarea Corpului C13 M – Laboratoare, schimbarea destinaţiei în Ambulatoriu adulţi, Ambulatoriu copii, un compartiment de Medicină Hiperbară şi spaţii pentru Arhivă. Se vor crea noi spaţii atât pentru decongestionarea funcţiunilor existente la parter şi etajul 1 din clădirea principală a spitalului, pentru asigurarea funcţionării în bune condţi, cât şi pentru o mai bună distribuire a fluxurilor de la nivelul spitalului. În consecinţă, noile spaţii vor asigura o funcţionare corespunzătoare a ambulatoriului integrat, într-un spaţiu modern, orientat către confortul pacienţilor şi calitatea actului medical.
     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, acesta va beneficia de echipamente de înaltă performanţă pentru dezvoltarea şi diversificarea activităţii serviciilor de radiologie şi imagistică medicală, precum şi de echipamentele chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI). Tot pentru această unitate sanitară urmează a fi achizţonată o Trusă de endoscopie cu rezoluţie înaltă şi tehnici de evaluare cromoendoscopică, Laboratorul de endoscopie va fi dotat cu o maşină automată de spălat şi dezinfectat endoscoape, iar pentru Laboratorul de recuperare medicală fizică şi balneologie se vor achizţona echipamente de electroterapie şi laserterapie de ultimă generaţie.
     Lucrările de investţi care se vor derula în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase vor urmări sporirea configuraţiei şi a suprafeţei spaţiilor medicale utile. Concret, va avea loc extinderea, reabilitarea şi modernizarea Laboratorului de recuperare, medicină fizică şi balneologie; reabilitarea structurii „Spitalizare de zi copii”, precum şi reabilitarea şi modernizarea structurii „Spitalizare de zi adulţi”. De asemenea, se va asigura reabilitarea şi modernizarea cabinetelor şi a structurii Spital de zi – chirurgie generală şi chirurgie vasculară, crearea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI), dar şi reabilitarea termică a anvelopei clădirii situate pe Calea Moţilor nr. 19.

 

Biroul de presă
24 iulie 2019

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW