Noi investţi în beneficiul pacienţilor care necesită proceduri de recuperare medicală

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Noi investţi în beneficiul pacienţilor care necesită proceduri de recuperare medicală

 

 

     Consiliul Judeţean Cluj informează persoanele potenţial interesate cu privire la faptul că au fost finalizate lucrările de modernizare a Laboratorului de recuperare, medicină fizică şi balneologie al Spitalului de Boli Infecţioase. Făcând parte din structura Ambulatoriului Integrat al Spitalului, Laboratorul de recuperare funcţionează pe strada Moţilor din municipiul Cluj-Napoca, la numărul 19.
     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe: „Rolul acestor investţi este de a asigura tuturor celor care apelează la serviciile laboratorului de recuperare cele mai bune tratamente, realizate în condţi optime, astfel încât gradul de reuşită al procedurilor să fie cât mai ridicat. Alături de revitalizarea spaţiilor în care se desfăşoară şedinţele de tratament, vom continua să acordăm o atenţie specială dotării laboratorului cu cele mai performante echipamente şi aparaturi”.
     Investţa propriu-zisă, de aproximativ 500.000 de lei, a constat în înlocuirea pardoselilor, înlocuirea tâmplăriei interioare cu tâmplărie din aluminiu plină cu pal laminat şi schimbarea corpurilor de iluminat. De asemenea, obiectele sanitare au fost înlocuite cu unele care îndeplinesc cerinţele fundamentale de igienă şi sănătate, elementele de compartimentare au fost înlocuite cu elemente din pal înrămate în profil P.V.C şi s-au executat lucrări de finisaj interior la nivelul tavanelor, al pereţilor şi al soclului.

*         *          *

     De menţionat este şi faptul că laboratorul dispune de aparatură medicală nouă, menită să asigure desfăşurarea unui act medical de calitate. În acelaşi timp, s-a reuşit ca prin combinaţia de culori calde şi vesele, alături de luminozitatea spaţiilor, să se creeze o stare de confort şi bună dispozţe pentru pacienţii care beneficiază de serviciile şi dotările laboratorului. În cadrul laboratorului activează o echipă medicală complexă, formată din medici în specialitatea Medicină Fizică şi Balneologie, asistenţi medicali generalişti, asistenţi medicali în specialitatea recuperare, medicină fizică şi balneologie, maseuri, fiziokinetoterapeuţi, kinetoterapeuţi şi profesori Cultură Fizică Medicală, ce ghidează bolnavii spre o recuperare cât mai uşoară şi plăcută.
     Pacienţii care se adresează Laboratorului de recuperare, medicină fizică şi balneologie din cadrul Ambulatoriului de pe strada Moţilor pot beneficia de proceduri precum kinetoterapie de grup pe afecţiuni, galvanizare, ionizare, curenţi diadinamici, trabert, TENS – curent transcutanat, curenţi interferenţiali, unde scurte, ultrasunet, magnetoterapie, laserterapie şi solux. Totodată, persoanele care se confruntă cu diverse probleme pentru care necesită recuperare medicală pot beneficia şi de alte proceduri precum curenţi cu impulsuri rectangulare şi exponenţiale, băi galvanice, aplicaţii cu parafină, masaj regional şi segmentar, limfamasaj, aerosoli, kinetoterapie individuală, tracţiuni vertebrale şi articulare, dar şi kinetoterapie cu aparatură specială cu dispozitive mecanice, electromecanice şi robotizare.
     Laboratorul de recuperare, medicină fizică şi balneologie al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase se adresează categoriilor de persoane care nu necesită spitalizare continuă, cu patologii cronice, asigurând accesul la servicii de recuperare pentru aproximativ 180 de pacienţi pe zi. Procedurile se acordă în funcţie de perioada şi ritmul stabilite de medicul curant de medicină fizică.

 

Biroul de presă
18 ianuarie 2019

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW