Noul Spital Pediatric din Cluj are finanţarea garantată

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Noul Spital Pediatric din Cluj are finanţarea garantată

 

     Astăzi, 21 septembrie a.c., la sediul Consiliului Judeţean Cluj, preşedintele Alin Tişe şi rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, Cornel Cătoi, au semnat protocolul de predare-primire a terenului pe care se va construi noul Spital Pediatric din Cluj. Acest teren a intrat în posesia Consiliului Judeţean printr-o lege adoptată în procedură de urgenţă de către Parlamentul României, la inţativa judeţului Cluj şi cu sprijinul parlamentarilor clujeni.
     Tot în această perioadă, în urma discuţiilor purtate de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, cu Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, s-a stabilit faptul că proiectul privind construirea Spitalului Pediatric Monobloc se finanţează prin Mecanismul pentru Recuperare şi Rezilienţă.
     Parteneriatul pe care Consiliul Judeţean Cluj îl are cu Ministerul Fondurilor Europene este garanţia construirii din fonduri europene a celui mai modern spital pediatric din ţară, care va fi edificat în cel mai scurt timp.
     Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj: „Copiii noştri merită tot ceea ce este mai bun, de aceea construirea acestui spital reprezintă o prioritate judeţeană şi regională, cu un impact major în creşterea calităţii actului medical pediatric.”
    
Pentru implementarea rapidă a proiectului, Consiliul Judeţean împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) a demarat deja organizarea Concursului internaţional de soluţii în vederea realizării Spitalului Pediatric, la cele mai înalte standarde. De asemenea, au fost semnate contractele privind întocmirea documentaţiilor topografice şi cadastrale, respectiv serviciile de investigare geotehnică a terenurilor de fundare pentru terenul pe care va fi construită instituţia spitalicească.
     Cu o valoare estimată de 50 de milioane de euro, noul Spital Pediatric Monobloc va reuni toate secţiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent îşi desfăşoară activitatea în nu mai puţin de 14 clădiri aflate în 9 locaţii diferite din Cluj-Napoca, cu o distanţă medie de aproximativ 4 km între ele.

 

Biroul de presă
21 septembrie 2020

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW