Premiu Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Cluj

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a fost premiată în cadrul celei de-a doua ediţii a conferinţei „Inovaţie şi calitate în sectorul public” .
          În cadrul acestei competiţiii, Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj i s-a acordat Menţiune, în cadrul Pilonului 1: Creşterea eficienţei serviciilor publice prin metode inovatoare, pentru proiectul “Modernizarea activităţilor de evidenţă a persoanelor din judeţul Cluj”,  proiect finanţat prin Programul Phare 2006, “Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local”.
         Rezultatele obţinute ca urmare a implementării proiectului urmăresc să depăşească aşteptările exprimate ale beneficiarilor referitoare la furnizarea serviciilor prin operativitate, calitate şi dezvoltare continuă. Activităţi precum: preluarea de documente la domiciliul cetăţeanului în vederea eliberării cărţii de identitate, eliberarea unor categorii de documente la termene mult mai reduse decât cele prevăzute de Normele legale, sunt unele dintre beneficiile proiectului.
          Reamintim în acest context faptul că principalele beneficii pe care proiectul anterior amintit le aduce constau în:
– reducerea cu 50% a timpului de emitere a actelor de identitate şi a modificărilor în actele de stare civilă;
– reducerea cu 50% a timpului de aşteptare la birourile şi ghişeele de relaţii publice;
– 30% dintre persoanele ce nu deţin acte de identitate puse în legalitate în primul an după terminarea contractului;
– îmbunătăţirea cu 20% a activităţii de evidenţă a populaţiei;
– creşterea cu 25% a securităţii informaţiilor cu privire la persoane.
         Activităţile se desfăşoară în sprijinul cetăţenilor cărora starea sănătăţii sau posibilităţile materiale nu le permit să se prezinte la ghişeu pentru obţinerea documentelor de identitate, contribuind astfel la reducerea riscului de marginalizare socială a acestor categorii de persoane defavorizate.
         Menţionăm faptul că Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj se numără printre primele instituţii similare care a accesat, câştigat şi implementat un Proiect Phare în valoare de aproximativ 100.000 de euro, pentru modernizarea şi eficientizarea serviciilor oferite cetăţenilor Judeţului Cluj.
         Competiţia celor mai bune practici în administraţia publică din România – „Inovaţie şi calitate în sectorul public” – Ediţia a II-a a fost lansată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), în parteneriat cu Asociaţia Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă -Agenda 21, parteneri în cadrul proiectului Phare „Creşterea rolului societăţii civile în procesul de integrare a României”. Scopul competiţiei a fost de a identifica, evidenţia şi premia cele mai eficiente şi inovative practici administrative precum şi de a face cunoscute experienţa şi rezultatele remarcabile ale administraţiei publice din România.
                    

                       
Biroul de presă
23.10.2009

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW