Şase noi localităţi clujene vor beneficia de apă potabilă în sistem centralizat. În două dintre acestea va fi introdusă şi reţeaua de canalizare

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Şase noi localităţi clujene vor beneficia de apă potabilă în sistem centralizat
În două dintre acestea va fi introdusă şi reţeaua de canalizare

 

Joi, 1 aprilie a.c., a fost semnat, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe şi a vicepreşedintelui Marius Mînzat, a conducerii Companiei de Apă „Someş“ şi a primarilor comunelor beneficiare, contractul de lucrări ce prevede “Extinderea alimentării cu apă în UAT Căşeiu, Chiuieşti şi Cuzdrioara şi reţele de canalizare în Cuzdrioara, Sic şi SEAU Sic”.
Această nouă investţe derulată de Consiliul Judeţean Cluj şi Compania de Apă „Someş” este parte componentă a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanţat prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj: „Acesta este cel de-al 19-lea contract de lucrări adjudecat, din totalul celor 34 care compun mega-programul de investţi din fonduri europene. În urma implementării acestuia cetăţenii din nord-estul judeţului vor beneficia de apă potabilă furnizată în sistem centralizat, lucru care ne apropie tot mai mult de obiectivul asumat, respectiv racordarea în totalitate a clujenilor la reţeaua de apă”.

Contractul prevede realizarea unor noi reţele de alimentare cu apă în şase sate din patru comune clujene, respectiv Sălătruc şi Guga din comuna Căşeiu, Chiuieşti, Strâmbu şi Măgoaja din comuna Chiuieşti şi localitatea Cuzdrioara din comuna cu acelaşi nume. De asemenea, investţa prevede şi înfiinţarea reţelelor de canalizare în localităţile Cuzdrioara şi Sic, în ultima urmând a fi construită şi o staţie modernă de epurare a apelor uzate.
În total, în cadrul contractului se vor construi aducţiuni şi reţele noi de distribuţie a apei potabile în lungime de cca. 46 de km, cu 6 staţii de pompare şi 460 de branşamente la imobile. În ce priveşte reţelele de canalizare, acestea se vor întinde pe cca. 48 de km, cu 8 staţii de pompare a apei uzate şi aproximativ 2.200 de racorduri.
Noile reţele edilitare vor fi dotate cu un sistem inovator „SCADA” care permite supraveghere automată, de la distanţă, a parametrilor de funcţionare, astfel încât apa furnizată să fie una de cea mai bună calitate, cu un regim continuu. 
Contractul de lucrări are o valoare de 64.744.298 de lei fără TVA, cu o durată de execuţie de maximum 21 de luni.          

 

Biroul de presă
1 aprilie 2021

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW