Seminar TETA Infrastructuri de afaceri

Consiliul Judeţean Cluj în parteneriat cu S.C. Tetarom S.A., societate comercială la care forul administrativ judeţean este acţionar majoritar, a organizat astăzi, 22 noiembrie 2012, cea de-a IV-a ediţie a Seminarului „TETA – Infrastructuri de afaceri, de la idee până la recunoaştere internaţională”, un eveniment care doreşte să instaureze o tradiţie în mediul de afaceri local, prin realizarea unei platforme de comunicare eficiente pentru toţi cei implicaţi în domeniul parcurilor industriale şi al incubatoarelor de afaceri: agenţi economici, unităţi de cercetare-dezvoltare, universităţi, autorităţi centrale şi locale, IMM-uri, etc. Subiectul central al manifestării l-au reprezentat dezbaterea unor aspecte referitoare la tendinţele actuale şi viitoare din domeniul parcurilor industriale şi al incubatoarelor de afaceri precum şi analizarea şi diseminarea unor modele de bune practici din acest domeniu.
     Ediţia de anul acesta a Seminarului Teta s-a bucurat de participarea unor prestigioşi experţi români şi străini care au înţeles pe deplin necesitatea stabilirii unei platforme comune de comunicare şi colaborare între autorităţile publice, parcurile industriale şi investitori. Dintre entităţile reprezentate la seminar amintim Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, concernul De’Longhi, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Asociaţia Parcurilor Industriale, Tehnologice, Ştiinţifice şi a Incubatoarelor de Afaceri din România, Oficiului Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie Cluj-Napoca, Asociaţia Cluster „IT Cluj”, precum şi Consiliul Regional Maloposka din Polonia – Malopolska Centre for Entrepreneurship., Marshal’s Office of the Malopolska Region.
     Prezenţa la seminar a experţilor polonezi are la bază strânsa relaţie de colaborare dintre judeţul Cluj şi regiunea Malopolska din Polonia stabilită încă din anul 2005 şi materializată prin realizarea în comun a mai multor proiecte în domeniile de interes reciproc. Cel mai important aspect care explică prezenţa experţilor polonezi la acest seminar îl reprezintă însă faptul că, la baza constituirii parcurilor industriale în judeţul Cluj şi a modului de organizare şi funcţionare a S.C. TETAROM S.A. s-a aflat modelul polonez din acest domeniu, recunoscut deja ca model de bune practici în ceea ce priveşte edificarea şi gestionarea parcurilor industriale. Între timp, la mai bine de un deceniu de la înfiinţarea sa, TETAROM a devenit, la rândul său, un model de bune practici pentru alte autorităţi publice judeţene, demonstrând, o dată în plus, faptul că parcurile industriale şi incubatoarele de afaceri reprezintă adevărate motoare care generează dezvoltare locală şi regională. Nu mai departe de săptămâna trecută, Consiliul Judeţean a fost gazda a două delegaţii aparţinând instituţiilor omoloage din judeţele Iaşi şi Botoşani care şi-au exprimat intenţia fermă de realizare a unor proiecte similare în aceste judeţe, după modelul implementat de Tetarom.
      „Chiar dacă modelul TETAROM şi-a dovedit deja, pe deplin, viabilitatea, acesta fiind considerat, la rândul său, un model de succes ce merită a fi replicat şi la nivelul altor judeţe, preocuparea de a identifica noi şi noi modele şi practici de succes în domeniu reprezintă o constantă pentru noi. În acest context, este extrem de important pentru noi să fim în permanenţă conectaţi la realitate şi să percepem corect tendinţele din domeniu, sens în care inclusiv experienţa modelului economic polonez, unanim apreciat la nivel european, ne este mai mult decât utilă”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.  

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW