Sinteza Conferinţei de presă 16.09.2008

 Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a susţinut astăzi, 16.09.2008, o conferinţă de presă în care a prezentat următoarele probleme:
1) Stadiul actual al problemei Stadionului Municipal din Cluj-Napoca.  D-nul Alin Tişe a prezentat stadiul actual al problemei stadionului municipal, subliniind faptul că, în acest moment, există emisă o autorizaţie de desfiinţare a actualului stadion municipal din Cluj-Napoca, urmând ca în perioada următoare să fie atinse etapele expertizei care va spune costul demolării, urmând ca apoi să fie organizată procedura de selecţie, în conformitate cu prevederile legale, pentru ofertele de execuţie. “Până la finalul acestui an vom încerca să demarăm lucrările de demolare a părţii de tribune, care în acest moment este închisă publicului, pentru a permite ca meciurile să se poată desfăşura, cel puţin o perioada, pe <<Ioan Moina>>.  În acest moment, împreună cu reprezentanţii clubului, căutăm soluţii pentru ca echipa să beneficieze de un teren de joc, în discuţie fiind variante legate de Dej sau Turda, dar şi de Baza Clujeană din Cluj-Napoca”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean. D-nul Alin Tişe a prezentat faptul că, în acest moment, există studiile geo, atât pentru locaţia viitoarei baze sportive de la Jucu, cât şi pentru viitorul stadion, proiectantul, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, fiind în acest moment în termen pentru finalizarea proiectului.
În acelaşi context, d-nul Alin Tişe a prezentat intenţia de a iniţia un Proiect de Hotărare de Consiliu Judeţean prin care să se reducă costurile impuse de CJ clubului de fotbal “Universitatea” pentru chiria aferentă disputării meciurilor şi a antrenamentelor. Prin acesta, costurile de 4.700 RON plus TVA pentru 90 minute de meci, si cele de 1.700 RON plus TVA pentru 90 minute de antrenament, urmează să fie reduse, în limita legală, cu 90%.

2) Problema Univers T. Preşedintele Consiliului Judeţean a prezentat situaţia care a dus la blocarea continuării lucrărilor de modernizare de la Univers T, societate pe acţiuni în care Consiliul Judeţean are calitatea de unic acţionar. În acest moment lucrările au fost sistate de către firma contractoare De Be Co, fiind în acest moment derulate de către societăţile subcontractoare, fapt care contravine practicilor şi reglementărilor legale. În plus, între SC Univers T SA şi firma De Be Co există în acest moment un litigiu de natură juridică. Mai mult, conducerea executivă a SC Univers T SA  a pus la dispoziţia Consiliului Judeţean informaţii incomplete, contradictorii, care nu aduc clarificări asupra situaţiei generate de acest conflict. “Avem de-a face cu o situaţie care iese din cadrul legal. Pe de o parte licitaţia, de la început, a ridicat semne de întrebare, în condiţiile în care la selecţia de oferte s-au prezentat mai multe societăţi, dar la momentul final al licitaţiei a rămas doar una. Directorul Univers T pasează responsabilitatea asupra CJ, în condiţiile în care finalizarea acestor documente s-a făcut fără respectarea etapelor prevazute de lege,” a  afirmat d-nul Alin Tişe. În aceste condiţii, preşedintele Consilului Judeţean a anunţat faptul că a dispus efectuarea unui audit în această problemă, urmând ca în funcţie de rezultatul acestuia să se ia măsurile necesare pentru îndreptarea situaţiei.

 

3) Alocări de fonduri pe criterii politice. Preşedintele Consiliului Judeţean a prezentat situaţia alocărilor de fonduri destinate reabilitării şi lucrărilor la unităţile de învăţământ din judeţ, fonduri alocate de Ministerul Educaţiei, la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Conform d-nului Alin Tişe, aceste fonduri au fost alocate pe criterii politice, cu predilecţie spre localităţile cu primari aparţinând PNL. “Este elocvent cazul Colegiului uninominal 5 Gherla, care beneficiază de 37% din fonduri, în condiţiile în care aici vor candida pentru parlament lideri ai PNL Cluj. La nivelul judeţului au fost alocate 5.406 mii RON, adică  59% din fondurile alocate pentru judeţul nostru, pentru comunele cu primari PNL, în condiţiile în care populaţia reprezentată de acestea este de doar 7,88% din populaţia judeţului Cluj. Localităţile cu primari PSD au primit 1.576 mii RON, în condiţiile în care reprezintă 15% din populaţie, iar localităţile conduse de primari PDL , care reprezintă 73% din populaţia judeţului au primit doar 13% din alocările bugetare,” a declarat d-nul Alin Tişe. Acesta a declarat că în cazul în care se va dovedi că propunerile pentru aceste sume au fost trimise ministerului de către conducatorul ISJ Cluj, solicită demisia de onoare a acestuia.

 

 

Biroul de Presă

16.09.2008

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW