Spectacolul „Punguţa cu doi bani”, primit cu entuziasm la Costiceni, în Ucraina

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă
Spectacolul „Punguţa cu doi bani”, primit cu entuziasm la Costiceni, în Ucraina

 

     Peste 400 de copii şi părinţi de etnie română din Costiceni (raionul Noua Suliţă din Cernăuţi, Ucraina) şi-au început săptămâna urmărind spectacolul „Punguţa cu doi bani”, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin, prezentat de artiştii Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca, instituţie de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Cluj.
     Echipa de la Cluj a fost primită cu mare bucurie de locuitorii satului Costiceni, situat pe malul râului Prut, în raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi din Ucraina.
     Spectacolul a fost prezentat luni, 6 mai, la Căminul Cultural din Costiceni, în faţa unui public entuziast, alcătuit din peste 400 de copii şi părinţi. Reprezentaţia a avut parte de ropote de aplauze şi multă emoţie din partea spectatorilor.
     Acţiunea face parte din proiectul „Caravana teatrului românesc pentru copiii din nordul Bucovinei”, inţat de Institutul Cultural Român (ICR), prin Direcţia Generală Programe prin Reprezentanţe şi în Comunităţile Istorice, în parteneriat cu Asociaţia Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina – Filiala Cernăuţi.
     Totodată, clujenii au primit Diploma de onoare din partea Liliei Govornean, preşedinta Asociaţiei Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina. Aceasta i-a fost acordată directorului Emanuel Petran şi grupului de actori ai Teatrului „Puck” pentru „profesionalism, pentru promovarea valorilor morale şi spirituale ale neamului şi pentru prezentarea spectacolului „Punguţa cu doi bani” copiilor din regiunea Cernăuţi (Ucraina)”.
     Turneul continuă marţi, 7 mai, cu un spectacol în Hreaţca (raionul Herţa), iar în următoarele zile în Ropcea (raionul Storojineţ), şi Stroieşti (raionul Noua Suliţă) din Cernăuţi, Ucraina. 
     Spectacolul „Punguţa cu doi bani” este o poveste plină de înţelesuri ascunse, de simboluri şi semnificaţii profunde, iar premiera a avut loc la Cluj-Napoca în 2006.
     Distribuţia este formată din Ramona Atănăsoaie, Andra Ştefan, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Iulian Lungu, Robert Gutunoiu şi Adina Ungur. Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar.

 

Biroul de presă
7 mai 2019

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW